Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Elindult a FODISZ Road Show
Első állomásként Baranya majd Somogy megyébe látogatott a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének vezetése 2015.01.29-én.

Mindkét megye székhelyén került sor a megbeszélésekre. Pécsett a városi és Baranya megyei sportlétesítményekért felelős PSN Zrt. (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) vezérigazgatója, Vári Attila, valamint helyettese Szűcs Zsolt fogadták a résztvevőket. A találkozó megszervezésében a Fogyatékkal Élők Baranyai Megyei Sportszövetsége (FOBMSZ) segítette a FODISZ munkáját. A FOBMSZ-t elnöke, Bognár Miklós és a főtitkár Faludi László képviselte. A KLIK Pécsi Tankerületének igazgatója, Páva Péter is részt vett a Lauber Dezső Sportcsarnokban megtartott egyeztetésen, valamint a Baranya megyei szegregált oktatási intézmények képviselői is örömmel fogadták a meghívást és vettek részt a kerekasztal beszélgetésen.


Szabó László, Toponári Gábor, Vári Attila, Faludi László

"Fontosnak tartjuk, hogy Baranya megyében is fejleszthessük azon fogyatékkal élő diákok sportolási lehetőségeit, akik integráltan tanultak az általános iskolákban. Jelenleg nagyjából 1000 ilyen tanulóról beszélhetünk, akiknek a számát folyamatosan szeretnénk növelni. Pécsett a PSN Zrt. munkatársaival, a Fogyatékkal Élők Baranya Megyei Sportszövetségének elnökével, és az igazgatókkal arról tárgyaltunk, hogyan tudjuk egymás munkáját segíteni és hatékonyan együttműködni. Jelenleg is fejlesztés alatt van egy olyan digitális térkép, amellyel fel tudjuk mérni, hogy melyik régióban hány fogyatékkal élő diák sportol, és ezek a tanulók a fogyatékosságukat tekintve melyik kategóriába tartoznak. A baranyai vezetők ebben is nagy segítségünkre lehetnek, hatékonyan együttműködve egy kiváló országos adatbázist tudunk létrehozni." - mondta Szabó László, a FODISZ elnöke.A nap második állomása Kaposvár volt, ahol a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Biró Norbert, a KLIK Kaposvári Tankerületének igazgatója, Stickel Péter, a kaposvári szegregált oktatási intézmények képviselői, valamint a Fogyatékkal Élők Somogy Megyei Sportszövetségének főtitkára, Ács Lajos voltak jelen a megbeszélésen. Az egyeztetésen mind a megyei közgyűlés, mind a KLIK képviselője jelezte, hogy minden rendelkezésre álló lehetőséggel támogatják a fogyatékkal élő diákok sportolását, míg a FODISZ vezetése biztosította a Somogy megyei hallássérült diákokat nevelő oktatási intézmény, a Somogy Megyei Duráczky EGYMI és Kollégium igazgató asszonyát, hogy biztosítanak minden feltételt ahhoz, hogy hagyományos közlekedési versenyüket idén is meg tudják rendezni.