{month}
{day}

Rekordlétszám a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamon



Rekordlétszám a FODISZ Esélyegyenlőségi Futamon

A FODISZ Esélyegyenlőségi Futamon, mely a 32. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál keretein belül, a BSI-vel együttműködésben került megrendezésre, minden eddiginél nagyobb létszám állt rajthoz. A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége felhívására több mint 400-an teljesítették a 400 méteres futam távját október 14-én. Az esemény már ötödik alkalommal került megrendezésre és célja, hogy a fogyatékkal élő gyermekek, ép társaikhoz hasonlóan, átélhessék a versenyzés örömeit és izgalmait. A futam elérte célját, hiszen, a gyülekezőnél sokan ismerősként köszöntötték a FODISZ iroda munkatársait, pacsit kérve a szervezőktől és örömmel kiáltották „Tavaly is voltunk, jövőre is jövünk!”

A mezőnyben a valamilyen sérültséggel élő gyermekek mellett sok kísérő, önkéntes, szimpatizáns is részt vett, egyrészt, hogy segítsék a gyermekek futását, másrészt, hogy kifejezésre juttassák, mennyire fontosnak tartják a társadalmi integrációt, a fogyatékkal élők ügyét és érdekérvényesítését.

Gyerekek 28 oktatási intézményből érkeztek, az oktatási intézmények mellett az Egyenlő Bánásmód Hatóság, a Suhanj Alapítvány, a Nem Adom Fel Alapítvány, a Trappancs Egyesület, a Mozgásjavító, a Szigethalmi Népjóléti Intézmény is részt vett a programon és természetesen a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége és a Magyar Paralimpiai Bizottság munkatársai is futottak a mezőnyben. A futó között ott volt Pósfai Gábor, a Decathlon ügyvezetője, a FODISZ elnökségi tagja, Kis Márton, a Magyar Krikett Szövetség elnöke családjával és Gerhardt Máté, az Echo TV műsorvezetője is.

A rendezvényről nem hiányoztak a példaképek sem, hiszen a résztvevők találkozhattak és együtt futhattak Suba Róbert, paralimpiai ezüstérmes kajakozóval és Lengyel Zsófia paratriatlonistával, kerékpározóval is. A mezőnyt Szabó László köszönti a FODISZ és a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökeként.