{month}
{day}

Tornanádaska nyerte a 2015-2016-os Tanév első Országos Diákolimpiai versenyét

A verseny előtt ünnepélyes köszöntőt mondott Hanesz József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) elnöke, valamint a KLIK tatai tankerületének igazgatója, Kremnitzky Gábor. A versenyt, melyen 70 középsúlyos értelmi fogyatékos diák és felkészítőik vettek részt, a FODISZ ügyvezető elnöke, Toponári Gábor nyitotta meg.



A rendezvény fővédnöke Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár volt, a védnöke pedig dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke. 



Az öt fordulós selejtezőt a kaposvári Bárczi Iskola csapata zárta a hetedik helyen, így a somogyi csapat nem került be a döntőbe. Az első hat helyezett (Tornanádaska, Eger, Nyírbátor, Kömlőd, Baja és Szolnok) váltóira újabb öt izgalmas feladat várt.



A Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkező tornanádaskaiak minden játékban az élen zártak, így nem fért kétség a végső sikerükhöz. A második helyet Eger csapata szerezte meg, míg a harmadik helyért olyan szoros volt a verseny, hogy a döntőben még egy plusz feladatot kellett teljesítenie a hazai pályán versenyző kömlődi és a nyírbátori csapatnak. Ez végül Kömlődnek sikerült jobban, így ők kaparintották meg a bronzérmet.



A megnyitót követően és a díjátadó előtt is a kömlődi iskola tánccsoportja szórakoztatta a gyerekeket látványos bemutatójukkal.