{month}
{day}

Hatalmas sikert aratott az ergométeres evezős verseny a Magyar Sport Házában

A Pető András Főiskola Gyakorló Általános Iskolájának házi versenyéből a bajnokság mára már utánpótlás-nevelés versennyé nőtte ki magát. 



A Pető András Főiskola ugyanis elkötelezett a parasportok, így az ergométeres és adaptív evezés mellett. A Főiskola gyakorló területei több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a parasportok szervezésében, mely a Pető-módszerrel nevelt gyermekek életminőségét nagy mértékben javítja.



Az emlékverseny megnyitóját dr. Tenk Miklósné dr. Zsebe Andrea a Pető András Főiskola rektora és Szabó László a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége elnöke tartotta. Az eseményen részt vett továbbá Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár, Mihályi Máté, a Pető András Főiskola kancellára, Makk Ádám GYKI-EKMI igazgató, Berente Judit a Magyar Szervátültetettek Sportszövetségének elnöke, Braun János a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének alelnöke, Hanesz József a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke, dr. Aáry-Tamás Lajos az oktatási jogok biztosa és Medvigy Mihály a BMSK Zrt. vezérigazgatója.



A sportrendezvény sajtótájékoztatóján került sor együttműködési megállapodás aláírására a Pető András Főiskola és a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége, valamint a Pető András Főiskola és a Velencei Vízisport Iskola között. Az együttműködéssel a szervezeteke hosszútávon biztosítják a parasportok támogatását.



A versenyt az Intercontinental Budapest, a Lissé Édesipari Kft., a Nero Solution, az Elszöv Autómatika Kft., a Páholy Szendvics Kft., a Jómagyar, a  Cserpes Sajtműhely Kft., a Cziniel cukrászda valamint a Hemingway étterem támogatta.



Szabó László, a FODISZ elnöke az eseményt követően elmondta: "Büszke vagyok arra, hogy a magyar sportszövetségek székházában elsőként mi rendeztünk versenyt és az egy fogyatékkal élőknek szervezett bajnokság volt! Fontos volt az is, hogy a sportszövetségek munkatársai a kávészünetükben belenéztek a fogyatékosok versenyébe és végigizgultak velük egy-egy futamot."