Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Egyre több közéleti személyiség kapcsolódik a FODISZ kezdeményezéséhez!


Egyre több közéleti személyiség kapcsolódik a FODISZ kezdeményezéséhez !

 

 

Egyre több közéleti személyiség csatlakozik a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) által kezdeményezett akcióhoz. A vasárnap megrendezendő SPAR Maraton részeként több mint 50 fogyatékos diák (látássérültek, mozgássérültek, értelmi fogyatékosok, hallássérültek) futhat együtt ép társaival. A FODISZ ezzel az akcióval is szeretné felhívni a társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékos emberek integrációja kiemelt feladat.

A FODISZ és a Budapest Sportiroda (BSI) szakmai együttműködésének köszönhetően a maratoni futóverseny rajtját követően egy 600 m-es családi futás keretein belül a FODISZ lehetőséget biztosít fogyatékos diákoknak arra, hogy a versenyzés örömét együtt élhessék át ép társaikkal. Az akcióhoz a mai napon csatlakozott a Magyar Rádió csapata is.

 

A 600 m-es versenyen a FODISZ által meghívott fogyatékos diákokkal kéz a kézben egy-egy közéleti személyiség, többek között Benedek Tibor olimpiai bajnok, 


Hajdú Péter és Sarka Kata, Aáry-Tamás Lajos oktatási ombudsman, Németh Kristóf színész,

  

Bácskai János Ferencváros, és Papcsák Ferenc Zugló polgármestere, valamint Gömöri Zsolt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke fog együtt futni.

    

A közös futás után a FODISZ meghívja a versenyzőket egy ebédre, ingyenes állatkerti látogatást szervez számukra, valamint mindenkit megajándékoz egy, az eseményre készített pólóval.

Az esemény elnevezése: SPAR Maraton, családi futás (táv: 600 m)

            Az esemény (futás) időpontja: 2013. október 13. 11.- 15 óra 


Találkozunk vasárnap a Városligetben!