{month}
{day}

DŰLŐRE FUTUNK – JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS. 2017. augusztus 26-án másodízben megrendezett, Badacsony-hegy körüli, gyönyörű tájakon áthal

FUSS ÉRTÜNK (IS)!


DŰLŐRE FUTUNK – JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS


2017. augusztus 26-án, Badacsonyban kerül sor „Dűlőre futunk!”címmel egy jótékonysági futóversenyre. A másodízben megrendezett, Badacsony-hegy körüli, gyönyörű tájakon áthaladó futóesemény távja 12 kilométer, melyet lehet egyéniben és lehet 3 fős váltóban is teljesíteni.

(A végig rendőri biztosítással rendelkező pálya betonos úton halad, néhány száz méteren van csak macskakő, összesen 100 méter a szintkülönbség. Térkép, útvonal kép a hír alján.)

Az esemény nevezési díjainak egészét jótékonysági célra ajánlják fel a szervezők, a Laposa Borbirtok és a Tigra SE.

A két kezdeményezett a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) és a Tördemic Néptáncegyüttes, valamint harmadikként a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület, mely szervezetet a helyszínen gyűjtött sportfelszerelésekkel (ruházat és eszközök) fogják támogatni.

Az esemény két védnöke:

Novák Katalin, az EMMI Család- ésifjúságügyért, Nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára

Szekeres Pál, olimpia bronzérmes, többszörös paralimpiai bajnok vívó, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos

A sportrendezvényen igyekszünk nem csak nagyon hálás, de passzív „adomány-elfogadóként” megjelenni, hanem minél több aktív futót is felkérni, „delegálni”, így például a FODISZ megyei szervezeteit és más, velünk kapcsolatban álló szervezetek, intézmények tagjait.

A FODISZ bács-megyei tagszervezete, Bányásziné Lukács Margit vezetésével azonnal toborzásba kezdett, ahogy meglátta a badacsonyi futóesemény hírét invitálta a térség sportszakembereit, testnevelőit, családokat és barátokat a részvételre. Bízunk benne, hogy a többi tagszervezetünk is ilyen aktív lesz!

A versenyen indítunk FODISZ-VIP Váltót is, melynek tagjai: Szélesi Ágnes, a Magyar Paralimpiai Bizottság sportigazgatója, Sarinay Zoltán, az EMMI osztályvezetője, Szabó László, a FODISZ és az MPB elnöke.

További váltók neves sportszemélyiségeket bevonva még szervezés alatt!

TARTS ÉS FUSS VELÜNK, ÉRTÜNK (IS)!

Kivételes, családias hangulatú, verseny (maximum 1000 fős futólétszámmal), a gyönyörű Badacsony-hegy körül, jó hangulatban, jó célért!

A FODISZ az „összefutott” adományösszeg egy részét fogyatékkal élők számára szervezett szabadidősport rendezvényekre fordítja, másik részét pedig a többszörös Guinness-rekorder, László Gyulának ajánlja fel.

A hajdúhadházi roma származású, 28 éves fiatalember, nagyon nehéz körülmények között él, de fantasztikus tehetség. A FODISZ László Gyula életkörülményei javításához és álma megvalósításához szeretne segítséget nyújtani. Az adományon túl igyekszünk aktivizálni a környékbeli szervezeteket, cégeket, intézményeket, hogy a felajánlás ne csak egyszeri megmozdulás, támogatás maradjon, hanem a fiatalember helyzetét, körülményeit lehessen tartósan élhetővé, biztonságossá tenni.

Gyula a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a tetejére szeretne a focilabdával a fején felmenni és ott labdazsonglőrködni – mely akcióval is szeretné magára felhívni a figyelmet, remélve, hogy történetére és legfőképp tehetségére, sokan felfigyelnek. László Gyula történetét bemutató ATV riport ezen a linken http://www.atv.hu/belfold/20170714-a-szomoru-labdazsonglor-miert-kukazik-egy-vilagcsucstarto/hirkereso, egy újságcikk ezen a linken érhető el: http://www.haon.hu/a-vilag-tetejen-egyensulyozna/3512445.

Nevezési díjak:

Augusztus 15-ig online nevezéssel:

Egyéni – 5000 Ft/fő

Váltó – 10 000 Ft/3 fős csapat

Online nevezési link:
https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=BADACSONY

Helyszíni nevezéssel:

Egyéni – 6000 Ft/fő

Váltó – 12 000 Ft/3 fős csapat

Verseny helyszíne, start: 8261 Badacsonytomaj, Park utca

NE FELEJTSD OTTHON MEGUNT, MÁR NEM HASZNÁLT, DE MÉG JÓ ÁLLAPOTBAN LÉVŐ SPORTESZKÖZEIDET, SPORTRUHÁZATAIDAT!

A szervezők a helyszínen összegyűjtött adományokat a Veszprém Város Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületnek adják át, ahol nagyon jó helyre kerülnek a felajánlások!

A DÜLŐRE FUTUNK Jótékonysági futóverseny facebook-oldala: https://www.facebook.com/dulorefutunk/ eseményoldala ide kattintva elérhető. 

REMÉLJÜK TALÁLKOZUNK!