Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Közel 300 fogyatékkal élő diák sportolt Bács-Kiskun megyében a hétvégén

A kecskeméti rendezvényen 11 megyei válogatott 78 tanulásban akadályozott és értelmi fogyatékos diákja vett részt, az eseményt a Fogyatékkal Élők Bács-Kiskun Megyei Sportszervezeteinek Szövetsége szervezte a FODISZ megbízásából. 


Lányok és fiúk egyaránt két korcsoportban mérték össze erejüket, győzteseket egyéni összetett, valamint csapatverseny kategóriákban hirdettek. A csapatverseny első helyezettjét, a Bács-Kiskun megyei válogatottat a Hírös Sport Szabadidő Létesítményeket Működtető és Szolgáltató Nonprofit Kft. egy napra vendégül látja a kecskeméti élményfürdőben, ezzel hozzájárulva a rendezvény sikerességéhez.


A Speciális Szakiskolák Országos Sportfesztiválján az ország számos pontjáról, összesen 21 szakképző intézményből érkezett 210 diák. A péntek reggeli ünnepélyes megnyitót Szabó László, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöke tartotta. A lelkes diákok csütörtök délutántól szombat délelőttig sportoltak öt sportágban (labdarúgás, asztalitenisz, atlétika, úszás, sárkányhajózás). 


Az eredmények mellett a sportfesztivál célja, a közösségépítés, hogy a speciális szakiskolákban tanuló diákok, valamint az intézményekben dolgozó pedagógusok minden évben egyszer összegyűljenek és egy jó hangulatú hosszú hétvégén, aktív pihenéssel kapcsolódjanak ki.