{month}
{day}

Bács-Kiskun és Hajdú-Bihar megye volt a főszereplő az asztalitenisz diákolimpia döntőjén

A seregszemle szövetségünk és a Magyar Asztalitenisz Szövetség közös rendezésében valósult meg.

"A KSI csarnoka kiváló helyszíne volt az eseménynek, ahol izgalmas mérkőzések zajlottak az asztaloknál. Ezt a versenyt 13 és 16 év közötti tanulásban akadályozott diákok számára hirdettük meg" – mondta Kapás Róbert, országos versenyigazgató.

"Összesen száztizenegyen küzdöttek meg az érmekért és helyezésekért két korcsoportban. A versenyzők az ország minden részéről, összesen tizenhat megyéből érkeztek a diákolimpia budapesti döntőjére, amely az egyéni bajnoki címekről volt hívatott dönteni" – tette hozzá Kapás Róbert.

A szakember a kiskunmajsai és hajdúdorogi sportolók teljesítményét emelte ki, de a többiekről is elismerően szólt. Úgy véli, hogy a tanulásban akadályozott diákok között az egyik legnépszerűbb sportág az asztalitenisz.



Az idei diákolimpia–döntő érdekessége, hogy a megmérettetés főbírója a korábbi kiváló kerekesszékes asztaliteniszező dr. Kaiser János volt.

A legeredményesebben a Bács-Kiskun, valamint Hajdú-Bihar megyéből érkező sportolók voltak. A megszerezhető 16 éremből 11 ebbe a két megyébe került.


/mindenamisport.com/