{month}
{day}

Fogyatékkal élő sportolók Tolna megyei értekezlete

                                  
                        Fogyatékkal élő sportolók Tolna megyei értekezlete


November 22-én értekezletre gyűltek össze a megyében működő fogyatékkal élő sportolókat foglalkoztató intézmények, egyesületek képviselői.




A Fogyatékkal Élők Tolna megyei Sportszövetsége szervezésében megvalósuló értekezlet része volt a Fogyatékosok Országos Diák és Szabadidősport Szövetsége országjáró szakmai tanácskozás sorozatának.

Fazekas Gáspár a megyei szövetség főtitkára részletes beszámolót tartott a megyében folyó sporteseményekről, azoknak hátteréről, megvalósításáról. Kitért az idei év nehézségeire, majd bizakodását fejezte ki, hogy az év hátralévő részében az anyagi gondok megoldódnak és nem lesz akadálya a sokak által várt sportesemények lebonyolításának.

Toponári Gábor – FODISZ elnök, a MOB Fogyatékosok sportjáért felelős tagozat tagja – elmondta, hogy a MOB vezetése eddig elsősorban az olimpia köré csoportosította erőit. Most jött el az ideje annak, hogy a magyar sport egyéb kérdéseivel is részletesen foglalkozzanak. Türelmet kért a fogyatékos sportolóktól addig, amíg az új szervezeti keretek megtelnek tartalommal. Elmondta, hogy a fogyatékosok sportjával foglalkozó tagozat tagjai között többségben vannak a paralimpiához kötődő tagok, ezért a tagozatban eddig a megyékben legaktívabb, legmagasabb létszámot mozgató diáksport érdekei nem kerültek előtérbe.

A jövőben a MOB megyei irodákat szándékozik létrehozni, melynek feladatai közé bekerül a fogyatékkal élők sportjának segítése is.