Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Előremutató FODISZ Küldöttgyűlés Szolnokon
                                           
                             Előremutató FODISZ Küldöttgyűlés Szolnokon


Egységbe rendeződött a fogyatékos diákok sportrendszere, megújult a Fogyatékosok Országos Diák-, és
Szabadidősport Szövetsége.
 


                      


A FODISZ 2012. július 2-án, Szolnokon megtartott tisztújító közgyűlésén végérvényesen eldőlt, hogy a jövőben a teljes fogyatékos diáksport szektor működtetése a Fogyatékosok Diák-, és Szabadidősport Szövetség szakmai feladata lesz, amely megújulás a Magyar Olimpia Bizottságon belül működő Fogyatékosok Sportjáért Felelős Szakmai Tagozat sportpolitikai ajánlása és támogatása mellett zajlott le.
 

Össztársadalmi jelentőséggel bíró tisztújító közgyűlést tartott a FODISZ, ahol a szövetség olyan alapszabályt fogadott el, amely lehetőséget ad az egyes sérülésspecifikumokat képviselő országos sportszövetségeknek arra, hogy szakembereket jelöljenek a FODISZ elnökségébe.


Az országos szinten közel 100.000 fogyatékos diák képviselete a jövőben tehát deklaráltan is kiterjesztésre kerül, és mind az értelmi fogyatékos, mind pedig a hallás-, mozgás és látássérült diákok versenyrendszerét a FODISZ koordinálja majd. A szövetség elnökségébe a Fogyatékkal Élők Magyarországi Sportszövetség jelölése alapján 2 fő, míg a Magyar Hallássérültek Sportszövetsége részéről 1 fő került az elnökségbe, a Magyar Speciális Olimpia Szövetség jelöltjét pedig várhatóan augusztusban fogadja majd el a FODISZ közgyűlése. A Magyar Olimpiai Bizottság Fogyatékosok Sportjáért Felelős Szakmai Tagozatával való hosszas egyeztetés eredményeképpen lezajlott megújulás lehetőséget teremtahhoz a sportszakmai alapokon nyugvó konszenzusos együttműködéshez, amelyen keresztül hatékonyan és eredményesen lehet majd képviselni a Magyarországon élő fogyatékos diákok sporttevékenységének szervezését.