Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Kapkodd a lábad! Országos Diákolimpiai Döntő Nyíregyházán.


Kapkodd a lábad! Országos Diákolimpiai Döntő Nyíregyházán. 

A tizenhárom éve, Árva János tatai testnevelő által létrehívott verseny mára az alsó tagozatos tanulásban akadályozott diákok legnagyobb versenysorozata. A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége által irányított országos és megyei diáksport versenyeken 105 oktatási intézmény 1000 kisdiákja harcolt azért, hogy részt vehessen az országos döntőn. 

                     

A világsportesemények mintájára, péntek délutáni selejtezőket követően került sor az ünnepélyes megnyitóra. A felvonuló csapatokat Dr. Kovács József országgyűlési képviselő, Nyíregyháza MJV polgármestere köszöntötte. Szekeres Pál sportért felelős helyettes államtitkár levélben bíztatta és köszöntötte a diáksport apró hadseregét. A megnyitót sportünnepé varázsolta a nyíregyházi diákok sportbemutatója, a mazsorettek felvonulása.

A péntek délutáni selejtezőkben elért eredmények alapján a legjobb 8 iskolai csapat vehetett részt a szombati döntőben. A döntőben izgalmas versenyekben dőlt el a végső sorrend. Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával minden csapatnak jutott egy-egy serleg, emléklap. A helyezettek a FODISZ egyedi kidolgozású érmeit akaszthatták a nyakukba. NEFMI Sportért felelős államtitkársága különdíjait Dechert Áron osztályvezető adta át. A szervezők és támogatók segítségével a döntő részvevői a szép tavaszi napon, látogatást tehettek a nyíregyházi ZOOPARK-ban.

Kiemelkedő szervező munkát végeztek rendezők. Szendrei Istvánné sportreferens által irányított rendezői gárda, egy országos döntőhöz méltó körülményeket teremtett a résztvevők számára.

Kapkodd a lábad! Országos Diákolimpiai Döntő végeredménye:


I. Benedek Elek Általános Iskola és Szakiskola Heves
II. Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Speciális Szakiskola és Kollégium Pécs
III. Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Tatabánya
IV. Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája és Nevelési Tanácsadója Kiskunhalas
V. Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Diákotthon Tornanádaska
VI. Rigó Alajos Általános Iskola Szentes
VII. Vári Emil Társulási Általános Iskola Kisvárda
VIII. Éltes Mátyás Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekotthon Budapest

2011.04.19.