Fogyatékosok Országos Diák-,
Verseny- és Szabadidősport Szövetsége
Akkreditált pedagógus képzések

Akkreditált pedagógus képzések

Az FSZK Nonprofit Kft. a TÁMOP 5.4.5-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „A fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítés szakmai tudásának kialakítása” című kiemelt projekt keretében  2  akkreditált pedagógus képzés indítását tervezi 2013. május 3-án.
  • Könnyen érthető kommunikáció, melynek célja, hogy a résztvevő elsajátítsa a könnyen érthető kommunikáció technikáit. Ennek során felkészül az értelmi fogyatékos emberek segítéséhez szükséges írásbeli, szóbeli és képi eszközök mindennapos használatára és alkalmazására.

  • Fejlődésmenetükben súlyosan akadályozott (FSA) személyek kommunikációs szakembere, melynek célja elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítása, amin keresztül a résztvevők megismerik a fejlődésükben súlyosan akadályozott (FSA) személyek szükségleteit, a velük való kommunikáció alapelveit, az FSA csoport jellemzőit, igényeit, állapotát, az alkalmazott különböző kommunikációs módszereket, és a kommunikációt segítő eszközök használatát. Jártasak lesznek a módszerek alkalmazásában, valamint igény szerint ezek kombinálásában, un. totális kommunikációs rendszer használatában, melyekről gyakorlati ismereteket is szereznek.


A részletes képzési felhívás elérhető a 
www.fszk.hu oldalon